Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
V rakúskych Alpách lavíny zasypali dvoch lyžiarov
Zdielať na

V rakúskych Alpách lavíny zasypali dvoch lyžiarov

ALPY / V rakúskych Alpách v nedeľu 3. decembra lavína zasypala dvoch ľudí. V lyžiarskom stredisku v spolkovej krajine Korutánsko sa podarilo vyslobodiť jedného lyžiara, po druhom sa pátra. Informovala o tom agentúra APA.

Lavína v Korutanoch sa utrhla popoludní v lyžiarskom stredisku Mölltaler Gletscher. Podľa záchrannej služby zachytila dvoch lyžiarov, ktorí boli v tej chvíli mimo zjazdovky. Jedného z turistov sa podarilo zo snehu vyslobodiť, po druhom sa naďalej pátra.

Na hore Seekarspitze v spolkovej krajine Salzbursko horská služba popoludní ukončila masívnu záchrannú akciu, ktorú spustilo oznámenie o dvoch osobách pravdepodobne zasypaných lavínou. Tá sa utrhla blízko zjazdovky lyžiarskeho strediska v Obertauerne, miesto je obľúbené najmä medzi skialpinistami.

Pracovníci horskej služby sa bezvýsledne snažili nájsť signál z lavínového vyhľadávača. Podľa hovorkyne salzburskej horskej služby Márie Riedlerovej nakoniec akciu, do ktorej boli zapojené vrtuľníky aj pátracie psy, ukončili s tým, že oznámenie o nezvestných sa nepotvrdilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy