Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hrdina z lietadla smrti ide do Afganistanu
Zdielať na

Hrdina z lietadla smrti ide do Afganistanu

Jeho meno poznalo takmer celé Slovensko. Kapitám Martin Farkaš prežil pred štyrmi rokmi pád vojenského lietadla. Ako jediný zo 43 ľudí na palube. Práve teraz je opäť vo vojenskom lietadle, ktoré smeruje do Afganistanu. Podrobnosti má Mária Ölvedyová.

Slovensko posiela do Afganistanu ďalších vojakov. Posiľňuje totiž svoju misiu v rámci operácie NATO. Martin Farkaš tam bude robiť to, čo v Kosove - šéfa finančnej služby. Bude sa teda starať o to, aby vojaci mali všetko to, čo v nebezpečnej krajine budú potrebovať.

Práve Kosovo sa stalo pre Martina Farkaša takmer osudným. Vo februári 2006 bol na palube vojenského špeciálu AN 24. A to s ďalšou štyridsiatkou vojakov, ktorá sa vracala zo základne Šajkovac v Kosove do Košíc. Tesne pred pristávaním sa však vojenský súd zrútil. A to neďaleko maďarskej obce Hejce.
Farkaš ako jediný prežil, pomohli mu lekári a vrátil sa k svojej jednotke. V poslednom období sa prevalila aféra jeho manželky, ktorej vybavil prácu na ministerstve obrany. Tam ho však začala podvádzať s vysokopostaveným dôstojníkom a napokon sa rozviedli.

Najčítanejšie správy