Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nočná streľba si vyžiadala dve obete a troch zranených. Totožnosť útočníkov je neznáma
Zdielať na

Nočná streľba si vyžiadala dve obete a troch zranených. Totožnosť útočníkov je neznáma

Zdroj: ISIFA/ilustračné

MARSEILLE / Streľba vo francúzskom meste Marseille si vyžiadala dve obete a troch zranených. Došlo k nej v sobotu večer, 11. novembra približne o 23.00 v jednej z najchudobnejších mestských štvrtí.

"Päť ľudí sedelo vo svojom aute na parkovisku pri McDonalde, keď vedľa nich zastavilo ďalšie vozidlo a útočníci streľbou z útočnej pušky kalašnikov zabili vodiča a spolujazdca," uviedla šéfka prokuratúry v Marseille.

Obeťami streľby sa stali muž a žena vo veku 20-30 rokov. Medzi troma zranenými boli dvaja muži a ďalšia žena. Polícia týchto mužov poznala pre ich zapojenie do obchodu s drogami a do násilia v regióne okolo mesta Toulon na juhu Francúzska.

Totožnosť útočníkov zostáva naďalej neznáma. Auto, ktoré im pravdepodobne patrilo, sa našlo vyhorené neďaleko miesta činu. Polícia streľbu vyšetruje ako vraždu a pokus o vraždu v rámci zločineckej skupiny. Na mieste sa tiež našli nábojnice z munície používanej v puškách kalašnikov.

Medzi zranenými je 29-ročný muž, ktorého strely zasiahli do hrudníka a zostáva v ohrození života. Jedna zo žien prišla o palec ruky. Tretia osoba utrpela len ľahké poranenia.

V posledných rokoch v Marseille zaznamenali nárast násilia spojeného s obchodom s nelegálnymi drogami. V súvislosti s násilím v meste počas tohto roka zomrelo vyše 45 ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy