Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vuvuzely dohrali! Budú z nich náušnice
Zdielať na
Zahraničie

Vuvuzely dohrali! Budú z nich náušnice

Zdroj: tasr

Ak aj vy patríte k tým ľuďom, ktorí nevedeli stráviť monotónny zvuk afrických vuvuzel na futbalovom šampionáte, máme pre vás dobrú správu. Ich osud je spečatený. Čaká ich recyklácia.

Nad definitívnym osudom „obľúbeného“ symbolu svetového šampionátu rozhodli juhoafrickí umelci a dizajnéri. Najlepším spôsobom recyklácie vuvuzely budú podľa nich náušnice. Súťaž o spôsob využitia hudobného nástroja futbalových fanúšikov vyhlásili krátko po skončení tohtoročných majstrovstiev sveta, ktoré spravili z ohlušujúcej plastovej trúby celosvetový fenomén.

Koniec šampionátu nastolil otázku, čo s nimi ďalej. Organizátori súťaže zaregistrovali celkovo 150 nápadov. Medzi najoriginálnejšie patrili stojany na toaletný papier, nádoby na miešanie nápojov alebo hadice na hasiaci prístroj. Iniciátor súťaže Matt Blitz má v úmysle pripraviť z 50 najlepších návrhov celonárodnú výstavu a speňažiť ich.

Nad ďalším osudom vuvuziel sa zamyslel aj známy juhoafrický karikaturista Jonathan "Zapiro" Shapiro. Na jeho kresbe z 11. júla, teda zo dňa ukončenia MS 2010, sú vuvuzely ako oslie čiapky pre hráčov francúzskej futbalovej reprezentácie, nádoba na almužnu pre ich žobrajúceho trénera Raymonda Domenecha, cigara pre Paris Hilton, pochodeň ohňa pre olympijské hry 2020 v JAR, ako uši populárnej animovanej postavy Shreka, podprsenka pre Lady Gaga či poháre s koktailom pre chobotnicu Paula.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy