Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Izrael zverejnil zoznam regiónov s najvyšším stupňom ohrozenia. Izraelčanov v zahraničí vyzýva k ostražitosti
Zdielať na

Izrael zverejnil zoznam regiónov s najvyšším stupňom ohrozenia. Izraelčanov v zahraničí vyzýva k ostražitosti

Zdroj: TASR

IZRAEL / Izrael upozorňuje Židov na celom svete na bezpečnostnú situáciu v konkrétnych krajinách, v ktorých hrozia útoky na Izraelčanov. Národná bezpečnostná rada (PMO) a Ministerstvo zahraničných vecí Izraela preto zverejnili zoznam regiónov s najvyšším stupňom ohrozenia. 

"Na základe udalostí z minulej noci a vo svetle vojny "Swords of Iron", ako aj obáv z možných útokov, rozšírených protestov a násilia proti izraelským / židovským cieľom v oblasti severného Kaukazu, Národná bezpečnostná rada a Ministerstvo zahraničných vecí Izraela aktualizujú cestovné varovanie na najvyšší stupeň" uvádza sa v spoločnom vyhlásení.

Ide o 4. stupeň, teda vysoké ohrozenie. "Pre Adygejskú republiku, Čečensko, Dagestan (vrátane hlavného mesta Machačkala), Ingušsko, Kabardsko-balkarskú republiku, Kalmycko, Karačajsko-Čerkesko, Severné Osetsko -Alania a okresy Krasnodar, Stavropol a Mineralnye Vody," informujú PMO a ministerstvo.

Národná bezpečnostná rada a ministerstvo zahraničných vecí odporúčajú v tejto chvíli vyhnúť sa týmto oblastiam a každému, kto sa v nich nachádza, okamžite odísť. "Verejnosť je tiež vyzvaná, aby v súčasnosti prehodnotila nevyhnutnosť vycestovať do zahraničia a aby sa prostredníctvom webových stránok Národnej bezpečnostnej rady a ministerstva zahraničných vecí pred cestou informovala o aktuálnych cestovných varovaniach a odporúčaniach, ako postupovať," uvádza sa vo vyhlásení. 

​PMO a ministerstvo ďalej odporúčajú, aby všetci Izraelčania v zahraničí boli ostražití, vyhýbali sa demonštráciám a protestom a počúvali miestne bezpečnostné sily pri udalostiach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy