Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vatikán dáva Simpsonovcom zelenú! Homer a Marge sú katolíci
Zdielať na

Vatikán dáva Simpsonovcom zelenú! Homer a Marge sú katolíci

Zdroj: SITA/Fox Broacasting

Jeden z najpopulárnejších amerických animovaných seriálov súčasnosti dostal od Svätej stolice oficiálne "požehnanie". Keďže jej hlavní predstavitelia sú katolíci, je podľa nej všetko v poriadku...

AKTUALIZOVANÉ! 20.10.2010 09:40

Výkonný producent seriálu Al Jean je podľa Entertainment Weekly zdesený a šokovaný. Protestuje voči vyhláseniu, že Homer aj Bart sú katolíci. "Dali sme dosť jasne najavo, že Homer nie je katolík," hovorí. "Skutočne si neviem predstaviť, že by napríklad v piatok vydržal nejesť mäso - aspoň hodinu."


Polooficálny vatikánsky denník L'Osservatore Romano sa odvoláva na štúdiu jezuitského kňaza. Ten Simpsonovcov zaradil medzi televízne programy vhodné pre kresťanské deti. Simpsonovci sa zvyčajne pred každým jedlom modlia, aj preto sú podľa Svätej stolice "kóšer".

Ide o druhý prípad v histórii, kedy sa Vatikán vyjadril pochvalne na adresu tohto seriálu. Prvýkrát to bolo v decembri roku 2009. Denník seriál označil za "šialenú syntézu popkultúry a ľahostajnosti a ukážku nihilizmu americkej strednej triedy".

Najčítanejšie správy