Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO: Fanúšik vrhol delobuchy na fanúšikov súpera, ktorí sa zranili. Hrozí mu až 8 rokov väzenia
Zdielať na

VIDEO: Fanúšik vrhol delobuchy na fanúšikov súpera, ktorí sa zranili. Hrozí mu až 8 rokov väzenia

PRAHA / Česká polícia už chytila fanúšika, ktorý pri futbalovom derby medzi Sláviou a Spartou zranil delobuchmi dvoch divákov. Hrozí mu 8 rokov za mrežami.

Derby medzi českými fanúšikmi bývajú veľmi vyhrotené. Tentokrát jeden fanúšik zašiel príliš ďaleko. Fanúšik hodil zo sektoru pre hosťujúcich Sparťanov dvakrát po sebe dva delobuchy. Petardy leteli cez ochrannú sieť do sektoru Slávistov, tam sedeli dvaja fanúšikovia, otec a syn, ktorí sa prišli pozrieť na zápas.

Na záberoch z kamerových systémov vidieť výbuch a dym z delobuchu a následný chaos kedy desiatky fanúšikov utekajú, dvoch zranených ošetrujú záchranári. "Po hodení delobuchu utrpel 40-ročný muž popáleniny na ruke a jeho syn poranenia na tvári," uviedla Eva Kropáčová, hovorkyňa polície. 

Policajti po mužovi vyhlásili pátranie, nevedeli o koho ide, prosili verejnosť o pomoc pri stotožnení. "Kriminalisti zaistili kamerový záznam, na ktorom je podozrivý muž zachytený priamo pri vhadzovaní delobuchu," dodala Kropáčová.

O tri hodiny neskôr bol muž chytený a v policajnej cele mal vypovedať. Absolútne nešportové chovanie ho môže vyjsť pekne draho. "V prípade odsúdenia mu hrozí trest odňatia slobody až 8 rokov. Muž odmietol vypovedať," doplnila Kropáčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy