Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Streľba v bare: Polícia hlási dvoch mŕtvych a niekoľko obetí
Zdielať na

Streľba v bare: Polícia hlási dvoch mŕtvych a niekoľko obetí

Zdroj: TV JOJ

ŠTOKHOLM / Streľba v bare vo švédskom meste Sandviken si vyžiadala dve obete. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia.

Miestna polícia informovala o streľbe v bare, ktorá sa odohrala 21. septembra. Polícia vo vyhlásení uviedla, že zomreli dvaja muži vo veku dvadsať a sedemdesiat rokov. "Máme podozrenie, že jedna osoba bola cieľom útoku a ostatní zranení boli na mieste z rôznych dôvodov. Nemali s tým nič spoločné," povedal hovorca polície Magnus Jansson Klarin. Dodal, že predpokladaný cieľ útoku je jedna z obetí. 

V súvislosti so streľbou polícia nezadržala ešte nikoho. "Skúmame súvislosti so streľbami, ktoré sme zaznamenali v minulosti s touto streľbou. Pravdepodobne má prepojené kriminálne prostredie," dodal hovorca. Zločinecké skupiny si vo Švédsku podstatne častejšie medzi sebou vybavujú účty. Robia to formou prestreliek a bombových útokov. V krajine tento rok pri 261 prestrelkách zahynulo 36 ľudí a 73 utrpelo zranenia. 

Znepriatelené skupiny spáchali svoju pomstu aj na 13-ročnom chlapcovi. Bol nájdený neďaleko svojho bydliska pri Štokholme. Miestna prokuratúra vo štvrtok uviedla, že chlapec sa stal obeťou hrubého a úplne bezohľadného násilia týchto skupín. Ide o spor dvoch zločineckých skupín obchodujúcich so zbraňami a drogami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy