Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nešťastný Slovák v zahraničí. Šváby mu zničili život
Zdielať na

Nešťastný Slovák v zahraničí. Šváby mu zničili život

Cez pracovnú agentúru si vybavil prácu vo Švédsku. Skúsený mäsiar Laco narazil na dobrú prácu a pohodlné bývanie. Všetko sa zmenilo vtedy, keď sa tu skupina Poliakov rozhodla pestovať šváby. Na ryby...

"Ma vyhodili, že som tie chrobáky do hotela doniesol. To tí Poliaci, chodievali na ryby a tie chrobáky si tam odkladali do mise. Čo ja s tým mám?" potvrdil pre redaktora TV JOJ Rasťa Striška nešťastný mäsiar Laco.

44-ročný slovenský mäsiar je už niekoľko dní takmer bez švédskych korún. Za dva mesiace si zarobil zatiaľ len okolo dvesto eur. O komfortné ubytovanie však prišiel aj napriek tvrdeniam, že o šváboch v izbách nič nevedel. "Neviem, čo mám robiť. Dva mesiace som neposlal ani korunu domov... Nemám peniaze, nemám nič."

Aj pracovná agentúra, ktorá ho vo Švédsku zamestnala, potvrdila, že účet za likvidáciu švábov v hoteli budú musieť zaplatiť všetci robotníci, ktorí ich tam doniesli. A Laco vraj musel vedieť o chrobákoch, ktorí sa sa Poliakom po izbách rozliezli. Preto za zamorenie hotela nesie zodpovednosť aj on.

"Akú hygienu dodržiaval aj on, ten hmyz sa rozmnožil v kuchyni a v ich skriniach. Teraz sú chrobáky v chladničkách a úplne všade. Veď to sú mäsiari a hygienu musia striktne dodržiavať. Je to len ich chyba," informovala TV JOJ manažérka agentúry Manpower Jessica Hedlund.

Laco o pomoc požiadal aj našu ambasádu vo Švédsku. Agentúra už potvrdila, že bude riešený osobitne a nie ako súčasť poľskej skupiny.

Najčítanejšie správy