Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V centre mesta pred reštauráciou sa strieľalo
Zdielať na

V centre mesta pred reštauráciou sa strieľalo

LOUISVILLE/USA / Dvaja mŕtvi a ďalších 5 zranených zostalo po streľbe, ktorá sa odohrala pred reštauráciou v centre amerického mesta Louisville. Polícia zatiaľ nemá veľa stôp ani svedeckých výpovedí. Žiadajú preto obyvateľov, aby im pomohli.

Aký bol motív? Boli obete náhodné, alebo cielené? Koľko strelcov útočilo? To sú všetko otázky, na ktoré polícia zatiaľ odpoveď nepozná. "Do hľadania páchateľov vložíme toľko zdrojov, koľko môžeme, aby sme prípad vyšetrili a uzavreli," informoval zástupca veliteľa polície Steve Healy. 

Podľa polície sa incident odohral okolo tretej nadránom, kedy v ulici najprv objavili bezvládne telo muža. Ďalších 6 postrelených previezli do nemocnice, kde ale zraneniam podľahol ďalší muž. Starosta mesta viní z takýchto incidentov slabé zákony, vďaka ktorým končia zbrane v nesprávnych rukách.

"Žiadam našich zákonodarcov o väčšiu autonómiu pre naše mesto, aby sme mohli účinnejšie bojovať s nezákonnou držbou strelných zbraní," uviedol starosta mesta Craig Green.

Vyšetrovaním sa zistilo, že strelec, alebo strelci útočili pred reštauráciou. Tá nemala u polície najlepšiu povesť. Obyvatelia z okolia často volali hliadky pre zlé parkovanie, blokovanie prejazdu, hluk a dokonca aj pre podávanie alkoholu mladistvým. Podľa obyvateľov je reštaurácia populárnym miestom. Ale hoci sa v nej nachádzalo približne 200 ľudí, nikto zatiaľ polícii neposkytol ďalšie možné stopy k prípadu.

"Toto je komunita nás všetkých, sami to neurobíme. Potrebujeme, aby tí, čo niečo videli prišli a povedali nám všetko, čo vedia," odkázal zástupca veliteľa polície Steve Healy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy