Skoro jasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Mladík útočil na škole. Nožom vážne zranil osemročného žiaka
Zdielať na

Mladík útočil na škole. Nožom vážne zranil osemročného žiaka

Zdroj: Twitter - FOCUS Deutschland

BERLÍN / Mladík ozbrojený nožom v stredu, 23.8., na škole vo východonemeckom meste Bischofswerda vážne zranil osemročného chlapca. Šestnásťročného útočníka premohla polícia. Skončil tiež v nemocnici po tom, ako sa pokúsil sám seba zapáliť.

Chlapec s nožom ráno pobehoval po školskej budove a zranil mladšieho školáka. Pri incidente bol spustený poplach kvôli možnému útočníkovi. Teraz je už situácia podľa polície pod kontrolou.

Na mieste zasahovalo väčšie množstvo policajtov. Polícia tiesňové volanie prijala okolo 9:45 a vyslala špeciálnu jednotku. Škola bola evakuovaná a o deti sa postarali aj psychológovia. Ešte predpoludním polícia poplach odvolala.

Zraneného chlapca transportoval podľa saského ministerstva školstva do nemocnice vrtuľník. Poranený bol na hlave a krku a jeho stav je stabilizovaný. Útočník sa podľa polície po čine zapálil, ale plamene boli uhasené a mladík bol zadržaný. Taktiež musel byť ošetrený. Podľa doterajších informácií nikto ďalší zranený nebol.

Pozadie činu je zatiaľ nejasné. Príslušný školský komplex zahŕňa základnú školu a strednú školu. Mesto Bischofswerda leží východne od Drážďan v okrese Budyšín. V spolkovej krajine Sasko skončili letné prázdniny minulý týždeň.

Starosta Bischofswerdy, nestraník Holm Grosse, bol dnešným činom šokovaný. "Som jednoducho len v šoku a hlboko zasiahnutý," uviedol a zaželal predovšetkým obete uzdravenia a všetkým zúčastneným, aby dnešný zážitok dokázali spracovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy