Polojasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Dievča znásilnil a pokúsil sa čin zakryť jej vraždou. Znásilnená svoju smrť predstierala
Zdielať na

Dievča znásilnil a pokúsil sa čin zakryť jej vraždou. Znásilnená svoju smrť predstierala

PLZEŇ / Plzenskí kriminalisti obvinili z pokusu vraždy a zo znásilnenia 18-ročného muža. Podozrievajú ho z toho, že v utorok, 8.8., napadol a znásilnil mladé dievča a aby svoj čin zakryl, pokúsil sa ju potom zabiť. Dievča zrejme zachránilo, že predstierala smrť a potom privolala pomoc. Podozrivého muža polícia zadržala po pár hodinách, informovala dnes ČTK policajná hovorkyňa Michaela Raindlová.

Polícia zatiaľ zistila, že obvinený muž vylákal v utorok v noci dievča na prechádzku okolo rieky. Cestou sa chcel údajne staviť za známym. "Keďže sa dievča s mužom po určitý čas poznala, súhlasila. Po chvíli zmenil muž smer a nečakane sa vydal do neďalekého lesíka. Dievčine zviazal ruky, prelepil ústa a znásilnil ju. Následne jej spôsobil ešte rezné zranenie a vyhrážal sa smrťou. Potom dievča zabalil do vrecka, zhodil zo svahu do lesa a z miesta odišiel," opísala Raindlová.

Dievčine, ktorá predstierala smrť, a zachránila si tak zrejme život, sa potom podarilo dostať z miesta preč a zavolať si zdravotnícku záchrannú službu. Záchranári okamžite informovali políciu.

Policajti rozbehli rozsiahlu pátraciu akciu. "Pátrali sme nielen po samotnom podozrivom, ale aj po dôležitých kriminalistických stopách. Po pár hodinách sa nám podarilo na základe operatívne pátracích činností, usilovnom nasadení a výbornej spolupráci všetkých policajných zložiek vypátrať nielen dôležité stopy, ale aj zadržať samotného podozrivého muža," uviedla hovorkyňa.

Policajti potom previezli mladíka do cely, v piatok, 11.8. ho obvinili. Navrhnú prokurátorovi, aby požadoval pre obvineného muža väzobné stíhanie, dodala Raindlová. Podľa dostupných informácií je utorkový incident z Plzne tohtoročným desiatym prípadom vraždy alebo pokusu o ňu, ktorý krajskí kriminalisti vyšetrujú. Prvá vražda sa stala na Nový rok na ubytovni v Stříbre na Tachovsku. Doteraz posledný prípad sa stal na začiatku júna v Plzni. Kriminalisti vtedy obvinili z pokusu o vraždu 22-ročného muža podozrivého z pobodania štyridsaťštyriročného muža.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy