Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Streľba na letisku: Cudzinec zabil dve osoby a využil rukojemníkov
Zdielať na

Streľba na letisku: Cudzinec zabil dve osoby a využil rukojemníkov

Zdroj: TASR

KIŠIŇOV / Dvoch ľudí zastrelil v piatok 30. júna na letisku v moldavskom Kišiňove cudzinec, ktorého tamojšie orgány odmietli vpustiť do krajiny. Strelca sa podarilo zásahovej jednotke dopadnúť. 

"Bol zranený a je teraz ošetrovaný," oznámilo moldavské ministerstvo vnútra na sociálnej sieti.  Aj keď sa hrozbu podarilo odstrániť, premávka na letisku je v tejto chvíli ešte ochromená. Všetky lety sú odložené, ale podľa polície by sa prevádzka mala obnoviť. "Obete agresora sú dve. Prišli o život pri plnení svojich povinností, v službe," uviedlo ministerstvo. Podľa skorších správ médií sa obeťami stali príslušníci pohraničnej stráže.

Na letisku strieľal cestujúci, ktorý podľa predbežných zistení priletel z Turecka, a ktorému podľa polície nebolo dovolené vstúpiť do krajiny. Počas incidentu sa zmocnil zbrane pohraničníka a vystrelil po ňom. Krátko potom boli zamestnanci letiska a cestujúci evakuovaní z terminálu, zatiaľ čo útočník sa podľa médií zabarikádoval v jednej miestnosti s rukojemníkmi. Tam na neho neskôr zaútočila zásahová jednotka.

Moldavská prokuratúra oznámila, že streľbu na letisku vyšetruje ako teroristický čin spáchaný spolu s viacnásobnou vraždou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy