Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tínedžerku popravili elektrickým prúdom!
Zdielať na

Tínedžerku popravili elektrickým prúdom!

Zdroj: Kyrill Poole/ilustračné

Dievča i jej priateľa hodiny mučili a napokon zabili v rámci vraždy v mene cti.

Telá 19-ročného dievčaťa a jej priateľa našli v pondelok s mnohopočetnými zraneniami v dome príbuzného na severe Naí Dillí.

Pár zbili kovovými tyčami a potom zabili elektrickým prúdom. Rodina dievčaťa sa dôrazne stavala proti vzťahu dvojice, pretože chlapec pochádzal z inej kasty.

Otca dievčaťa a jej strýka zatkli v pondelok neskoro v noci za údajné spáchanie obludnej vraždy, oznámili policajní predstavitelia na dnešnej tlačovej konferencii.

Polícia zatkla v súvislosti so zločinom celkovo päť členov rodiny dievčaťa. "Podľa dostupných informácií po štyroch hodinách bitky kovovými tyčami a ďalšími tupými zbraňami útočníci donútili dvojicu sedieť na železných debnách a použili elektrické drôty na ich usmrtenie prúdom," povedal policajný predstaviteľ denníku Hindustan Times.

Údaje o celkovom počte "vrážd v mene cti", spáchaných v Indii, nie sú známe. Aktivisti však tvrdia, že množstvo mužov a žien je vylučovaných zo spoločnosti alebo zavraždených každý deň len za to, že odmietajú tradície kást a príbuzenstva, obzvlášť v severoindických štátoch ako Harijána, Uttarpradéš a Pandžáb.

Vláda zvažuje dodatok k indickému trestnému zákonníku, v ktorom by bola "vražda v mene cti" definovaná ako odporný zločin s trestom siahajúcim od doživotného väzenia až po trest smrti.

Najčítanejšie správy