Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri streľbe v nákupnom centre vyhaslo 9 životov, medzi obeťami sú aj deti
Zdielať na

Pri streľbe v nákupnom centre vyhaslo 9 životov, medzi obeťami sú aj deti

Zdroj: TASR

DALLAS / Po streľbe v nákupnom centre hlásia 8 obetí a 7 zranených. Traja sú v kritickom stave.

Ozbrojenec zastrelil osem ľudí nakupujúcich v nákupnom centre severne od Dallasu. Z obchodného centra v meste Allen evakuovali stovky ľudí. Polícia uviedla, že útočníka zastrelila a domnieva sa, že konal sám. 

Medzi obeťami aj deti

Niektoré z obetí sú údajne deti. V nemocnici sa lieči najmenej sedem ľudí, z ktorých traja sú vážne chorí. Veliteľ hasičov Jonathan Boyd uviedol, že sedem ľudí vrátane ozbrojenca bolo na mieste vyhlásených za mŕtvych a dvaja zomreli neskôr v nemocnici. Vek obetí sa podľa hovorcu nemocnice pohybuje od 5 do 51 rokov. Texaský guvernér Greg Abbott označil streľbu za "nevýslovnú tragédiu" a uviedol, že štát je pripravený ponúknuť miestnym úradom akúkoľvek pomoc.

Americká polícia požiadala verejnosť o spoluprácu. Ak majú svedkovia video z miesta činu majú kontaktovať FBI. Niektorí svedkovia opísali strelca - mal byť oblečený celý v čiernom a na sebe výstroj. Biely dom oznámil, že o streľbe informovali prezidenta Joea Bidena, a že federálna vláda ponúkla miestnym predstaviteľom podporu. 

V Spojených štátoch dochádza tento rok k hromadným vraždám s ohromujúcou frekvenciou, v priemere približne raz za týždeň, vyplýva zo spoločnej analýzy agentúry AP a denníka USA Today. Sobotňajší útok je 199. hromadnou streľbou v USA od začiatku roka 2023.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy