Oblačno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zoskok zo 4200 metrovej výšky sa zmenil na boj o život
Zdielať na

Zoskok zo 4200 metrovej výšky sa zmenil na boj o život

Zdroj: Stephen Baack/ilustračné

Žena pri výskoku z lietadla nešťastne vrazila plnou silou do lietadla. V ňom sedel jeden z jej priateľov, ktorý si nehodu všimol a vyskočil za ženou.

Katharina absolvovala snáď už desiatky takýchto výskokov. Dráždenie nervov vo veľkej výške zbožňovala. Netušila však, že nedeľňajší zoskok sa stal pre ňu takmer osudným.

Keď sa pripravila a vyskočila z lietadla, nešťastne vrazila plnou silou do trupu lietadla a utrpela ťažké zranenia horných končatín. V dôsledku týchto zranení žena nebola schopná otvoriť svoj padák. Toto si všimol jeden z priateľov, s ktorými mala skákať a ten ihneď vyskočil za ňou.

Ako ďalej informuje bild.de, parašutista sa rôznymi manévrami dostal až k mladej zranenej žene a odistil jej padák, ktorý sa našťastie otvoril. To však nebolo všetko. Žena nedokázala padák ovládať a tak bola ponechaná napospas osudu. Pri páde sa jej zavadil padák aj o veľký stožiar. Nakoniec dopadla až na hlavnú cestu, kde utrpela ďalšie zranenia.

Polícia aj záchranári ostávajú prekvapene stáť nad šťastím ženy a chladnou hlavou jej záchrancu. Katharina momentálne leží v nemocnici v nemeckom Magdeburgeri. Má zlomené celé ľavé rameno a ďalšie ťažké zranenia utrpela na dolných končatinách. Jej stav sa však každým dňom zlepšuje.

Najčítanejšie správy