Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Brutálny zásah mestských policajtov. Muža kopali a stúpali mu na hlavu
Zdielať na

VIDEO: Brutálny zásah mestských policajtov. Muža kopali a stúpali mu na hlavu

LIPNÍK NAD BEČVOU / Veľkú pozornosť si vyslúžilo video zo zásahu mestských policajtov v Lipníku nad Bečvou v susednom Česku. Pri zatýkaní stúpali mužovi na hlavu, kopali ho a vulgárne mu nadávali. Prípadom sa zaoberá polícia.

​Nadávky, kopance do slabín a stúpanie na hlavu - to všetko predviedli dvaja strážnici pri zatýkaní údajne opitého muža. Video natočili svedkovia a to sa následne objavilo na sociálnych sieťach, kde má desaťtisíce pozretí. Incident sa stal na mieste, ktorému sa hovorí "krmítko", kam chodia miestni popíjať alkohol. Podľa polície mal muž skoro tri promile alkoholu v dychu a skončil na záchytnej stanici. Zranený nebol. Na mieste sa zišlo niekoľko hliadok vrátane policajtov so psami. Vedenie mesta ostrý zákrok odcudzuje, považuje ho za neúmerný a nadávky mužov bol podľa neho za hranou.

Celým prípadom sa už zaoberá polícia, ktorá brutálny zákrok strážnikov prešetruje pre prekročenie právomocí. "Vo veci sme spustili úkony trestného stíhania pre podozrenie z trestného činu zneužitia právomocí úradnej osoby, za ktoré podľa trestného zákonníka hrozí trest odňatia slobody od jedného do piatich rokov, prípadne zákaz činnosti," informovala policajná hovorkyňa Milujše Zajícová. Mestskí strážnici boli postavení mimo službu. Do vyšetrenia celej udalosti ale zostávajú ďalej zamestnancami mestskej polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy