Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nehoda takmer 50 vozidiel na diaľnici: Vyžiadala si jednu obeť a desiatky zranených
Zdielať na

Nehoda takmer 50 vozidiel na diaľnici: Vyžiadala si jednu obeť a desiatky zranených

Zdroj: TASR

SOUL / Jedného mŕtveho a desiatky zranených si vyžiadala zrážka takmer 50 vozidiel, ku ktorej došlo v nedeľu, 15. januára, večer miestneho času na zľadovatenej diaľnici neďaleko juhokórejského hlavného mesta Soul.

"Účastníkmi nehody na diaľnici spájajúcej mestá Kuri a Pchočchon bolo najmenej 47 vozidiel vrátane prímestského autobusu, ktoré dostali na klzkej vozovke šmyk a postupne do seba narazili," uviedol hasičský zbor v Pchočchone. Toto mesto leží približne 46 kilometrov severne od Soulu.
Najmenej traja motoristi utrpeli vážne zranenia, jedna osoba zomrela na následky zástavy srdca. Ďalších najmenej 29 ľudí ošetrili v nemocniciach s ľahkými zraneniami.

Išlo o najväčšiu spomedzi viacerých dopravných nehôd, ku ktorým došlo v Južnej Kórei cez víkend na zľadovatených a zasnežených cestách. Počas víkendu napadlo v niektorých oblastiach provincie Kangwon ležiacej na severe krajiny 40 - 60 centimetrov snehu. V pondelok, 16. januára, ráno zostalo uzavretých najmenej deväť diaľničných úsekov, ako aj desiatky námorných dopravných trás a turistických chodníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy