Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Muž dobodal troch policajtov, jeden zraneniam podľahol
Zdielať na

Muž dobodal troch policajtov, jeden zraneniam podľahol

Zdroj: TASR

BUDAPEŠŤ / Muž, ktorého sa vo štvrtok večer snažila v Budapešti zadržať polícia, pobodal troch policajtov. Jeden z nich neskôr v nemocnici zomrel, oznámila v piatok maďarská polícia.

Obeťou muža je 29-ročný policajt Péter Baumann. V piatok to oznámila maďarská polícia na svojej webovej stránke police.hu. "S hlbokým zármutkom zdieľame bolesť rodiny zosnulého kolegu. Nadstrážmajster by mal vo februári 30 rokov," napísala polícia.

Útočník sa snažil násilím vniknúť do bytu v budapeštianskej mestskej časti Nový Budín (Újbuda) na ulici Lecke. Políciu privolal sused po 22:00. Pri pokuse o zadržanie muž vytiahol nôž, pobodal troch policajtov a snažil sa utiecť.

Na ulici ho po neuposlúchnutí výzvy a varovnom výstrele strelil do nohy ďalší policajt. Štvrtý policajt ho pri úteku postrelil do nohy. Viac informácii o páchateľovi alebo okolnostiach útoku polícia nezverejnila. Záchranári troch zranených policajtov i postreleného útočníka previezli do nemocnice. Jeden z policajtov v nemocnici zraneniam podľahol. 

Na policajné budovy v Maďarsku vyvesili čierne vlajky a čierne stuhy sú aj na služobných vozidlách polície. Maďarský premiér Viktor Orbán pre štátnu rozhlasovú stanicu v piatok uviedol, že maďarská vláda poskytne rodine zabitého policajta pomoc.

Hovorkyňa Ústrednej vyšetrovacej prokuratúry (KNYF) Katalin Kovácsová uviedla, že podozrivý odmietol vypovedať a voči postupu polície podal sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy