Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajtom sa podarilo zachrániť kocúra zabaleného v škatuli
Zdielať na

Policajtom sa podarilo zachrániť kocúra zabaleného v škatuli

BRNO / Nielen milovníci zvierat sú pohoršení konaním človeka, ktorý zalepil kocúrika do škatule a vyhodil ho. Našťastie ho mestskí policajti vďaka rýchlemu zásahu zachránili.

Ku krutému prípadu boli v utorok, 10. januára, nadránom prizvaní mestskí policajti z Brna. Obyvateľ okrajovej časti mesta si všimol pri kontajneroch väčší balík, z ktorého sa podľa jeho slov ozývalo mňaučanie. Škatuľu sa neodvážil otvoriť, lebo bol na nej papier s nápisom "Pozor! Polodivoká mačka." Keď prišla hliadka na miesto, zo škatule sa už neozývali žiadne zvuky.

Nazrieť do balíka a overiť, či sa v ňom naozaj nachádza živý tvor, bol problém. "Pevný kartón bol dôkladne prelepený a malý otvor na nahliadnutie hliadka opatrne vyrezávala nožom približne dve minúty. Strážnici dávali pozor, aby neporanili zviera, ktoré mohlo byť prípadne v balíku zatvorené," informoval Jakub Ghanam, hovorca Mestskej polície Brno.

Keď sa im podarilo balík otvoriť, našli v ňom schúleného tigrovaného kocúrika, ktorý sa od strachu krčil v rohu škatule. Vďaka dôslednému pátraniu sa hliadke pravdepodobne podarí zistiť páchateľa, ktorý bezcitne kocúrika zalepil do škatule a vyhodil. "Na Oderskej ulici sa im podarilo získať informácie, ktoré by mohli viesť k nájdeniu človeka, ktorý mačku pri smetiakoch odložil," doplnil hovorca.

Zvieratko previezli do útulku mestskej polície, kde si ho po povinnej karanténe budú môcť ľudia adoptovať. Podľa slov personálu je kocúrik mierumilovný, skrotený a je v dobrom zdravotnom stave. Personál mu dal dočasné meno Schrödinger, podľa odkazu na slávny myšlienkový experiment rakúskeho fyzika Erwina Schrödingera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy