Skoro jasno
15°
Bratislava
VIDEO: Takto bol zadržaný Slovák, ktorý bol 27 rokov hľadaný Interpolom
Zdielať na

VIDEO: Takto bol zadržaný Slovák, ktorý bol 27 rokov hľadaný Interpolom

PRAHA / Niekedy si spravodlivosť na páchateľa počká aj niekoľko rokov. Rovnako tomu bolo aj v prípade Slováka, ktorý pred 27 rokmi prepadol auto bezpečnostnej agentúry a ukradol viac ako 12 miliónov korún.

Písal sa rok 1995, vtedy 40-ročný Sovák v Nitre spolu s komplicom prepadol auto prevážajúce peniaze. "Zbraňou mieril na muža prevážajúceho peniaze, s ktorou ho následne udrel do hlavy a do brucha. Neskôr z auta vytiahol dva kufre, kde sa nachádzalo 12 miliónov slovenských korún," uviedol kriminalista. Nebezpečný ozbrojený muž mal chodiť pod falošným menom na vyšetrenia do pražských nemocníc. Policajti si na neho počkali, keď šiel do lekárne, stál proti nim muž o barlách, na pokraji fyzických síl, neboli potrebné ani putá. "Podľa toho bol prevedený zákrok," povedal kriminalista. 

Muža nechala polícia kúpiť si lieky a putoval a výsluch. Podľa jeho slov bolo jeho odhalenie úľavou. "Bol strašne rád,že sme ho chytili, pretože to už nedával psychicky. Čakal, kedy si po neho prídeme," uviedol kriminalista. K osudnému dňu prepadnutia sa ale vracať nechcel. Penzista odmietol povedať, ako sa mu podarilo toľko rokov skrývať a čo sa stalo s odcudzenými peniazmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy