Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Incident v Poľsku dokazuje, že Západ sa približuje k ďalšej svetovej vojne, hovorí Medvedev
Zdielať na

Incident v Poľsku dokazuje, že Západ sa približuje k ďalšej svetovej vojne, hovorí Medvedev

Zdroj: TASR

MOSKVA / Podľa Dmitriho Medvedeva, podpredsedu Rady bezpečnosti Ruskej federácie a bývalého ruského prezidenta, dopad rakety na poľské územie dokazuje, že Západ sa približuje k ďalšej svetovej vojne. 

"Incident súvisiaci s útokom rakety na poľskú farmu dokazuje jednu vec - vedením hybridnej vojny proti Rusku sa Západ priblížil k svetovej vojne," napísal Medvedev v príspevku na sociálnej sieti Twitter v stredu, 16. novembra.

Podobné tvrdenie zaznelo aj od zástupcu ruského veľvyslanca pri OSN. Dmitrij Poľanskij odmietol, že by Rusko bolo za incident zodpovedné. Poľanskij dokonca uviedol, že nadchádzajúce zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN dokazuje, že ide o spriahanie. "Zrazu v predvečer (zasadnutia BR OSN) príde k raketovému útoku na Poľsko," cituje Poľanského agentúra Deutsche Presse Agentur.

K incidentu sa vyjadrilo aj Ruské ministerstvo obrany. To označilo spomínaný incident s raketou za provokáciu. Raketa zasiahla poľnohospodársky objekt v poľskej obci Przewodów, približne šesť kilometrov od ukrajinských hraníc, v utorok, 15. novembra. Podľa poľského ministerstva zahraničných vecí zahynuli pri incidente dvaja ľudia. Andrzej Duda, poľský prezident, v spojitosti s pôvodom rakety povedal, že vyšetrovatelia ešte nevedia s istotou, kto ju vystrelil, ani kde bola vyrobená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy