Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na halloweenskej párty sa zranilo osem ľudí, niektorí sú v kritickom stave
Zdielať na

Na halloweenskej párty sa zranilo osem ľudí, niektorí sú v kritickom stave

Zdroj: HZS Zlínskeho kraje

ZLÍN /  Osem ľudí utrpelo v noci na nedeľu, 30. októbra, zranenia počas halloweenskej párty, ktorá sa konala vo východomoravskom meste Slušovice. Medzi účastníkmi došlo k potýčke, v dôsledku ktorej časť účastníkov popadala zo schodiska. Niektorí zo zranených sú v ohrození života. Na mieste zasahovali záchranári, hasiči aj policajti.

Diskotéka s tematikou Halloweenu sa konala v Music Clube Sud v Slušoviciach, ktoré sa nachádzajú neďaleko Zlína. Tlačenicu krátko pred polnocou vyvolala potýčka skupiny mladíkov, v dôsledku ktorej sa veľké množstvo ľudí pokúšalo opustiť klub, nachádzajúci sa na prvom poschodí budovy, cez úzke prístupové schodisko a časť z nich z neho popadala. Záchranári museli poskytnúť pomoc trom zraneným mladým mužom a piatim ženám. Niektorí z nich utrpeli len ľahšie zranenia, zatiaľ čo iní boli v bezvedomí alebo mali vážne pomliaždeniny.

Pacienti v ohrození života boli prevezení na urgentný príjem Krajskej nemocnice v Zlíne. Ďalších zranených ošetrili v úrazových ambulanciách a dvaja skončili na jednotke intenzívnej starostlivosti detského oddelenia. Podľa odhadov jedného z účastníkov sa na párty, respektíve, v jeho bezprostrednom okolí, mohlo nachádzať až 2 000 ľudí, čo vysoko prevyšovalo kapacitu zariadenia. Podľa prevádzkovateľa má klub kapacitu zhruba 400 ľudí a krátko pred sobotňajšou potýčkou do neho pre naplnenosť prestali púšťať ďalších účastníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy