Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Fotografia Johna F. Kennedyho so štyrmi nahými ženami je podvrh!
Zdielať na
Zahraničie

Fotografia Johna F. Kennedyho so štyrmi nahými ženami je podvrh!

Fotografiu údajne zachytávajúcu mladého Johna F. Kennedyho, ako sa slní na jachte v spoločnosti štyroch nahých žien, označili za podvrh.

Čiernobiela snímka spôsobila v pondelok rozruch, keď ju prvýkrát zverejnila šoubiznisová webová stránka TMZ.com, ktorá ako prvá informovala o úmrtí speváka Michaela Jacksona.

Značne pokrčená fotografia zachytáva z veľkej vzdialenosti údajného budúceho prezidenta USA, Johna F. Kennedyho, odpočívajúceho na jachte. Dve nahé ženy vylihujú na palube nad ním, ďalšia sa šplhá z vody po rebríku naspäť loď. Štvrtá zasa skáče do vody s rozpaženými rukami.

Webová stránka The Smoking Gun zverejnila aj farebnú verziu tohto záberu, ktorý bol umiestnený v článku pánskeho časopisu Playboy z roku 1967 o vzrušujúcej, neviazanej dovolenke v Karibiku bez jedinej zmienky o prezidentovi, ktorý zahynul pri atentáte štyri rokov pred zverejnením.

Fotograf Playboya Larry Dale Gordon, ktorý snímku urobil, povedal pre webová stránku The Smoking Gun, že muž identifikovaný stránkou TMZ ako Kennedy, bol "plateným modelom" - rovnako ako nahé ženy na zábere.

TMZ najskôr vyhlasovala, že dala snímku preskúmať množstvu odborníkov, ktorí potvrdili, že nejde o falzifikát ani fotomontáž. Neskôr však pripustila, že je to podvod.

Ak by takúto fotku zverejnili magazíny pred 50 rokmi, mohla by zmeniť históriu. Pravdepodobne by zhoršila Kennedyho šance dostať sa do Bieleho domu, uviedla už skôr TMZ.

Podľa servera bola fotografia urobená počas dvojtýždňovej plavby vtedajšieho amerického senátora s takisto senátorom a bratom Tedom Kennedym. V tom čase bola tehotná pani Jackie Kennedyová v nemocnici, kde čakala na pôrod.

Podľa zdroja vlastnil fotografiu muž z východu USA, ktorý sa zvykol chváliť, že má pravú snímku prezidenta Kennedyho s nahými ženami. Mužov syn, ktorý fotografiu zdedil, keď jeho otec zomrel, ju objavil len nedávno.

Zdielať na

Najčítanejšie správy