Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Baltskom mori horel trajekt s 300 pasažiermi na palube
Zdielať na

V Baltskom mori horel trajekt s 300 pasažiermi na palube

Zdroj: isifa

ŠTOKHOLM / Záchranné zložky v pondelok, 29. augusta, zasahovali pri rozsiahlej operácii v Baltskom mori, keď pri švédskom pobreží začal horieť trajekt. Na palube plavidla bolo zhruba 300 ľudí, napísala agentúra AP s odkazom na švédske úrady, podľa ktorých bol požiar "obmedzený" a plamene už hasiči zlikvidovali. Pri požiari podľa úradov nebol nikto zranený a nutná nakoniec nebola ani evakuácia.

"Horí na palube so zaparkovanými autami," uviedol Jonas Franzen, hovorca švédskej námornej správy v čase požiaru. Na miesto boli z preventívnych dôvodov vyslané tri vrtuľníky a sedem lodí. Nikto nebol evakuovaný, ale jeden z ľudí na trajekte podľa AP povedal, že pasažieri sa zhromaždili na hornej palube.

Trajekt Stena Scandica, ktorý podľa webových stránok prevádzkovateľa bežne pláva na trase medzi švédskym mestom Nynäshamn a lotyšským Ventspils, sa nachádzal neďaleko neobývaného ostrova Gotska Sandön, zhruba v polovici trasy medzi oboma mestami.

Švédsky prevádzkovateľ trajektov Stena Line ďalej uviedol, že na palube bolo 241 pasažierov a 58 členov posádky. Horieť podľa spoločnosti začalo v chladiarenskom vozidle. Plavidlo bude aj s pasažiermi odtiahnuté do Nynäshamnu, povedala agentúre TT hovorkyňa švédskeho námorného úradu Lisa Mjörningová.

Spoločnosť Stena Line so sídlom v Göteborgu uvádza, že je jedným z najväčších prevádzkovateľov trajektov na svete. Ich 38 lodí údajne podnikne 25 000 plavieb ročne. Firma zamestnáva v Európe viac ako 4300 ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy