Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matka nechala svoje len polročné dieťa v rozhorúčenom aute. Políciu privolali okoloidúci
Zdielať na

Matka nechala svoje len polročné dieťa v rozhorúčenom aute. Políciu privolali okoloidúci

PRAHA / Pravdepodobne veľkému nešťastiu zabránili policajti v Prahe, ktorí boli nútení rozbiť okno auta s polročným batoľaťom vo vnútri. Matka si medzitým približne polhodinu zariaďovala svoje veci. Informovala o tom česká polícia na svojej sociálnej sieti.

Linku tiesňového volania kontaktovala oznamovateľka s tým, že na Orlickej ulici stojí vozidlo s pootvoreným okienkom a malým dieťaťom v detskej sedačke vo vnútri. Rozrušená dodala, že pri vozidle stojí minimálne štvrť hodiny a má o dieťa strach. Policajti po príchode na miesto zistili, že dieťa vo vnútri je na pohľad spotené, má červenú hlavičku a hlasno plače. Z obavy o jeho život tak rozbili zadné okno auta a dieťa z rozpáleného vozidla vybrali. 

Do svojej starostlivosti si ho prevzala oznamovateľka až do príchodu matky. Tá k celej udalosti uviedla, že si odbehla niečo zariadiť a bola preč necelú pol hodinu. Netušila vraj, že by sa mohlo niečo stať. Z preventívnych dôvodov bolo polročné dieťa odvezené do nemocnice na vyšetrenie. "Touto cestou by sme radi apelovali na všetky matky i otcov, aby v súčasných horúčavách nepodceňovali možné nebezpečenstvo," apelovala na rodičov česká polícia.

Polícia zverejnila autentické video zo zásahu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy