Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Miestami to vyzeralo ako počas tuhej zimy. Vrstva krúp mala hrúbku až 40 centimetrov
Zdielať na

Miestami to vyzeralo ako počas tuhej zimy. Vrstva krúp mala hrúbku až 40 centimetrov

OLEŠNICE / V Českej republike udreli 16. júna veľmi silné búrky spojené s krupobitím. V juhomoravskom kraji dosiahla vrstva krúp hrúbku až štyridsať centimetrov. Búrky s krupobitím sa dostali aj na Kysuce.

Veľmi silné búrky spojené na niektorých miestach s krupobitím udreli vo štvrtok večer, 16. júna, v susednej Českej republike. Cesty v obci Olešnice v juhomoravskom kraji pokryla súvislá vrstva krúp, ktorá miestami dosahovalo hrúbku až štyridsať centimetrov. 

Viaceré ulice boli neprejazdné, pretože voda splavila krúpy, ktoré upchali kanalizačné vpusty. Na odstraňovaní kalamity pracovali miestni dobrovoľní aj profesionálni hasiči. Hlavné cesty sa im podarilo s pomocou ťažkej techniky sprejazdniť približne po dvoch hodinách. 

Na Slovensku zasiahli silné búrky obec Zákopčie a mestskú časť Rieka. Kysučania, ktorí odstraňovali následky búrky tvrdia, že to nie je prvý raz, kedy mali po búrke zaplavené domy a záhrady. "Išlo o tú istú lokalitu ako v roku 2018, po ktorej bola realizovaná protipovodňová úprava. Táto úprava sa ukázala ako účinná, keďže k vybreženiu došlo na iných miestach," informuje Marián Bocák, hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy