Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodič (29) vletel autom do davu ľudí. Neprežila jedna osoba a desiatky ľudí sa zranilo
Zdielať na

Vodič (29) vletel autom do davu ľudí. Neprežila jedna osoba a desiatky ľudí sa zranilo

BERLÍN / Vodič v nemeckom hlavnom meste, zatiaľ z neznámych príčin, vrazil do davu ľudí. Podľa aktuálnych informácií tento incident neprežila jedna osoba a viacero ľudí je zranených. Polícia informovala, že šofér je pôvodom z Arménska a bol zadržaný.

"Muž vrazil do skupiny ľudí. Či ide o nehodu alebo úmyselné konanie ešte nie je známe," uviedli na sociálnej sieti policajti. Medzi zranenými je niekoľko ľudí v kritickom stave. "Päť ľudí bojuje o život, traja ľudia sú zranení ťažko a niekoľko ďalších ľahko," povedal hovorca hasičov. 

Obeťou je učiteľka

Mŕtvou je podľa nemeckých médií učiteľka a medzi zrazenými boli aj deti. Policajná hovorkyňa odmietla túto informáciu komentovať, kým nebudú informované rodiny postihnutých. Uviedla ale, že mŕtva bola súčasťou jednej skupiny.

Vodič najprv na križovatke vošiel malým osobným vozidlom na chodník, kde zrazil skupinu ľudí. Potom sa vrátil späť na križovatku a pokračoval ulicou na roh, kde narazil do iného vozidla a vošiel opäť na chodník. Jeho jazda potom skončila vo výklade parfumérie. Z fotografií dostupných na internete je zrejmé, že auto pred nárazom do výkladu zdemolovalo okrem iného reštauračnú záhradku.

Hovorkyňa nemeckej vlády Christiane Hoffmannová uviedla, že kabinet kancelára Olafa Scholze je udalosťou otrasený a myslí na rodiny obete a zranených. Podobne sa vyjadrila aj berlínska primátorka Franziska Giffeyová. "Udalosť ma hlboko zasiahla," povedala s tým, že sa na miesto chce počas dňa vydať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy