Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zmrzlina Recharge pomáha pri liečbe rakoviny
Zdielať na
Zahraničie

Zmrzlina Recharge pomáha pri liečbe rakoviny

Je niečím medzi tabletkou a mliekárenským výrobkom a predpisuje sa na zmiernenie vedľajších účinkov chemoterapie.

Liečivá zmrzlina je výsledkom spolupráce medzi Univerzitou v Aucklande a najväčším novozelándským producentom mliečnych výrobkov Fonterra. Má pomôcť pacientom ako je Reg, ktorí podstúpili liečbu rakoviny takým drastickým spôsobom, akým je práve chemoterapia.  

„Únava, nevoľnosť, tŕpnutie jazyka a chodidiel, to všetko musí človek vytrpieť. Tieto silné lieky, ktoré majú zahubiť rakovinové bunky, majú veľmi negatívny dopad na žalúdok. Pacienti, ktorí liečbu podstupujú, preto trpia opuchmi žalúdka, nafukovaním a hnačkami,“ tvrdí Reg.

Vedci sú presvedčení, že nová jahodová zmrzlina, ktorá bola úspešne testovaná na myšiach, bude mať rovnako blahodarný účinok i na ľudský organizmus. Zmrzlina v sebe zahŕňa dve zložky, ktoré ak sú v kombinácii, úspešne zdolajú hnačku, chudokrvnosť i nechutenstvo.

Tieto zložky sa vyskytujú i v mlieku. Ak by sme však chceli dosiahnuť efekt, pacient by ho musel každý deň vypiť 24 litorv. Zmrzlina Recharge má v tomto smere absolútnu výhodu - jej totiž stačí zjesť len 100 gramov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy