Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Za hranicami zneužívali chlapcov
Zdielať na
Zahraničie

Za hranicami zneužívali chlapcov

Zdroj: venetia joubert sarah oosterveld/ilustračné

Sexturizmus, teda príval cudzincov za účelom využívania služieb prostitútok a zneužívania tamojších detí, je v Thajsku obrovský problém

Štyridsaťštyriročný sexturista Lee Burgess z mesta Mobile a 31-ročný Mitchell Kent Jackson z mesta Pensacola sa priznali, že v rokoch 2000 až 2002 niekoľkokrát navštívili Thajsko, kde platili za sex s chlapcami vo veku šesť až 10 rokov.

Sudkyňa okresného súdu Kristi DuBoseová udelila Burgessovi a Jacksonovi trest odňatia slobody vo výške šesť rokov a päť mesiacov a po ich prepustení budú registrovaní ako sexuálni delikventi a pozorovaní nasledujúce tri roky.

Mužov zatkli na základe amerického zákona z roku 2003, ktorý zakazuje sex s maloletými v zahraničí. Jeho cieľom je zakročiť proti pedofilom, ktorí hľadajú možnosti sexu s deťmi za hranicami krajiny. Do stopovania po amerických sexturistoch cestujúcich za zneužívaním detí do zahraničia sa aktívne zapájajú aj miestna cudzinecká a colná správa. Thajsko je známe ako svetové centrum obchodu so sexom pre prekvitajúcu prostitúciu a obchodovanie s deťmi.

Zdielať na

Najčítanejšie správy