Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Redaktorka TV JOJ na mieste, kde zaznamenali útok blízko našich hraníc
Zdielať na

VIDEO: Redaktorka TV JOJ na mieste, kde zaznamenali útok blízko našich hraníc

VOLOVEC / Vojna k nám ešte takto blízko ako teraz, nebola. Rusi zaútočili raketou na mesto, ktoré leží od Slovenska pár desiatok kilometrov vzdušnou čiarou. Raketa zasiahla rozvodňu elektriny v blízkosti železničnej stanice. Tlaková vlna poškodila viacero domov aj okná. Priamo v meste dnes nakrúcala naša reportérka Katarína Kleknerová.

"Nemôžem ani hovoriť, pretože také čosi som videla na vlastné oči prvýkrát v živote. Všetko tam horelo, dymilo sa a ja som začala utekať, neviem ani kam," povedala obyvateľka Volovca. Volovec je malé ukrajinské mesto, podobné ako ktorékoľvek u nás. Doteraz sledovali miestni ľudia vojnu iba v novinách, včera večer sa k nim priblížila tak, ako nikdy doteraz. 

Najviac zničené sú domy na ulici vedľa elektrostanice, ktorú zasiahla raketa. "Celé sklo normálne vyletelo a črepiny mi trochu poranili tvár," opísal miestny obyvateľ. 72 - ročný Vasiľa stretla redaktorka v jeho záhrade. Na prvý pohľad vyzerá, že v nej čosi sadí, no on zbiera kúsok po kúsku úlomky skla z rozbitých okien. "Zbierame to, lebo tu už máme posadené. Všetci ľudia sa tomu čudujú, na svete je despota a treba ho nejako zastaviť," vyjadril sa Vasiľ. 

Od začiatku vojenskej invázie je toto prvý útok takto blízko pri našich hraniciach. "Neboli sme to na to pripravení, ani sirény vôbec nehučali. To sklo z okien sa normálne začalo sypať. A pozrite, takú dieru to spravilo v chladničke," reagovala miestna obyvateľka Natalia. Silné výbuchy sa včera ozvali aj neďaleko Ľvova, Kyjeva či Dnipra. Ukrajinské úrady ľudí vyzývajú, aby nepanikárili. Slovensko sa pripravuje aj na možné zdvihnutie migračnej vlny práve z tejto oblasti. "Áno, rozmýšľam nad tým, že odtiaľ odídem. Bojím sa tu žiť a bojím sa aj o život svojich detí," povedala obyvateľka Volovca. Podľa Ukrajincov sa Rusi týmito útokmi snažia zabrániť presunu ťažkej techniky zo západu krajiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy