Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rodina prišla o strechu nad hlavou. Pred požiarom utekali s iba mesačným bábätkom
Zdielať na

Rodina prišla o strechu nad hlavou. Pred požiarom utekali s iba mesačným bábätkom

KOŠICE OKOLIE / Plamene zachvátili dom 5-člennej rodiny v Poproči. Požiar sa pravdepodobne rozšíril z dielne v zadnej časti domu. Rodina spočiatku ani netušila, že im horí strecha nad hlavou. Dom, ktorý si len pred tromi rokmi prerábali, je nateraz neobývateľný.

V dome sa v tom čase nachádzala mladá rodina s troma deťmi, medzi nimi aj batoľa. Našťastie sa nikomu nič nestalo a z horiaceho domu stihli uniknúť včas.

Žiaru bolo vidno už z diaľky, avšak rodina si spočiatku plamene nevšimla a spali. Susedov zobudil rachot a praskanie, a tak sa zašli pozrieť von, keď zbadali strechu v plameňoch okamžite volali hasičov a zobudili aj susedov. "Po príchode na miesto udalosti bola už celá strecha zachvátená požiarom. Bolo potrebné intenzívne hasenie a ochladzovanie, pretože sálavé teplo poškodzovalo aj dom v susedstve," informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, Jana Matis Libová. Teplo zničilo dom aj susedom, ktorí si ho nedávno začali rekonštruovať, popraskali sklenené výplne na oknách a dverách.

Plamene sa pravdepodobne rozšírili z drevárne

Podľa informácií TV JOJ mal ísť majiteľ vysypať žeravé uhlíky do dielne v zadnej časti domu, tie sa pravdeppdobne chytili a plamene sa postupne rozšírili aj na strechu rodinného domu. Strechu museli rozobrať a prepadla sa aj podlaha na poschodí. Požiar sa hasičom podarilo úplne uhasiť až po 7 hodinách a škoda sa predbežne vyšplhala na 50-tisíc EUR. "Na mieste zasahovalo sedem hasičov s troma kusmi techniky, neskôr bola vyžiadaná aj pomoc dobrovoľných hasičov a to z Poproča, Jasova, Mokraniec a Medzevam," uviedla hovorkyňa Jana Matis Libová.

Obec chce rodine pomôcť

Rodina bola najskôr u susedov, momentálne sa nachádzajú u rodiny, ktorá im dočasne poskytla náhradný domov. Obec je pripravená rodine pomôcť. "Pomáhali sme Ukrajine, pomáhali sme našim ľudom počas korony, pomôže obec aj im a tak isto verím, že aj spoluobčania naši prispejú k tomu, aby sme im pomohli, aby sme im pomohli vybudovať nové rodinné sídlo," vyjadrila sa starostka obce Poproč, Iveta Komorová Hiľovská. Plánujú zriadiť aj transparentný účet, no schváliť ho najskôr musí obecné zastupiteľstvo. Zatiaľ sa ľudia môžu obrátiť s pomocou na obecný úrad a starostku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy