Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Oksane po výbuchu míny museli amputovať nohy. Za priateľa sa vydala priamo v nemocnici
Zdielať na

Oksane po výbuchu míny museli amputovať nohy. Za priateľa sa vydala priamo v nemocnici

ĽVOV / Prišla o štyri prsty na ľavej ruke a obe nohy. Ruská mína dokaličila 23-ročnú Oksanu z ukrajinského mesta Lysyčansk. Zdravotná sestra priznáva, že si po výbuchu priala zomrieť. Lekári ju zachránili. Jej partner Viktor stál po celý čas pri nej. A dvojica sa dokonca v nemocnici vzala.

Oksana sa vznáša vo vzduchu. Vďaka Viktorovi. Ten ju pevne drží v rukách a opatrne tancuje, aby sa ani jednému z nich nezakrútila hlava. Boli chvíle, keď už ani len nedúfal, že sa tohto okamihu spolu dožijú. "Bál som sa, že ju stratím. Chcel som plakať, ale nedalo sa mi. Bol som v šoku," povedal Oksanin manžel Viktor Vasyliv. 

Spolu s Oksanou sa koncom marca v Lysyčansku vracali domov po dôverne známej ceste. Zrazu sa Oksana obrátila k nemu a zakričala. "Keď sa na mňa pozrel, mína vybuchla. Spadla som tvárou na zem. V hlave mi hučalo," uviedla zranená zdravotná sestra Oksana. Oksanu previezli s ťažkými zraneniami previezť do nemocnice. Lekári jej museli amputovať obe nohy a štyri prsty na ruke. "Nechcela som viac žiť. Nechcela som, aby ma moje dve deti takto videli. Aby som bola pre niekoho príťažou," povedala Oksana. 

Aj vďaka Viktorovej podpore sa napokon so svojim osudom zmierila. Sedemročný syn a päťročná dcéra teraz čakajú na rodičov u starkých v Poltave. Oksana s Viktorom si v Ľvove po rokoch spoločného života povedali svoje áno. Teraz dúfajú, že sa Oksanu podarí previezť do Nemecka, aby jej tam vyrobili protézy a mohla absolvovať potrebnú rehabilitáciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy