Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zatkla podozrivého z utorkovej streľby v newyorskom metre
Zdielať na

Polícia zatkla podozrivého z utorkovej streľby v newyorskom metre

Zdroj: REUTERS

New York - Newyorská polícia po viac ako 24 hodinách intenzívneho pátrania zatkla 62-ročného muža podozrivého z utorňajšej streľby v metre v štvrti Brooklyn, pri ktorej bolo postrelených 10 ľudí a ďalších 13 utrpelo iné zranenia. Informovali o tom americké médiá s odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaných policajných predstaviteľov. Motív činu je stále nejasný

Najmenej 16 zranených, 5 z nich je postrelených

Polícia v New Yorku vyšetruje streľbu s početnými zraneniami na stanici metra v Brooklyne. Podľa miestnych médií sa v utorok ráno okolo 08:30 miestneho času ozvali výstrely na stanici 36th Street v Sunset Parku. Úrady varovali obyvateľov, aby sa oblasti vyhýbali a rátali so zdržaním. V oboch smeroch vraj meškajú aj najmenej štyri vlakové linky. Počet obetí incidentu zatiaľ nie je známy.

Miestne médiá uvádzajú, že na stanici bolo nájdených niekoľko zariadení vrátane neodpálených výbušnín s odvolaním sa na zdroje z oblasti presadzovania práva. Polícia podľa médií našla výbušninu. Kvôli hláseniu o dyme v metre zasahovali aj hasiči, uviedol podľa agentúry AP ich hovorca.

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy