Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vážna nehoda pri Slovenskej Ľupči: Šofér neprežil čelnú zrážku s nákladným autom
Zdielať na

Vážna nehoda pri Slovenskej Ľupči: Šofér neprežil čelnú zrážku s nákladným autom

BANSKÁ BYSTRICA / 52-ročný vodič neprežil čelnú zrážku s nákladiakom, ktorý viezol tlakové fľaše. Jeho bezvládne telo vyslobodzovali hasiči z vraku takmer hodinu.

Hlavný ťah na Brezno uzavreli na niekoľko hodín. Cestu zablokovali autá policajtov a hasičov, ktorí pomáhali pri ťažkej nehode. Pri krajnici skončilo osobné auto, zdemolované po čelnej zrážke s nákladným autom. "Ten nákladiak išiel do protismeru a nabúral do toho strieborného. Odletelo koleso a rovno mne do auta," povedal svedok nehody. 

"38-ročný vodič nákladného auta neskoro zareagoval na auto pred ním, ktoré išlo odbočiť doľava, prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s autom," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Nehoda si vyžiadala jednu obeť, v zdemolovanom vraku auta našli telo vodiča. Nákladiak prevážal tlakové fľaše, niektoré sa poškodili. Hasiči ich museli ochladzovať aby nedošlo k explózii. Kamionista bol po nehode v šoku potreboval pomoc záchranárov. Nehodu vyšetruje polícia. "Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy