Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Požiar záhradnej chatky si vyžiadal život dvoch ľudí
Zdielať na

Požiar záhradnej chatky si vyžiadal život dvoch ľudí

ČIČKY / Plamene pripravili o život dvoch ľudí, ktorí bývali v záhradkárskej oblasti Čičky na sídlisku KVP v Košiciach. Oheň šľahal z chatky, ktorú si svojpomocne postavili. Pre silné zadymenie sa dnu pomoc nedostala a tak museli čakať až na hasičov.

Horieť začalo okolo štvrtej hodiny nadránom. Plamene sa pravdepodobne rozšírili od piecky, s ktorou si v jednoduchom príbytku kúrili. "Ešte som počul ako o 10, pol 11 chystal drevo. Ona bola chorá žena, zrejme chcela teplo," povedal brat nebohého muža. Pred spánkom pravdepodobne aj niečo popili a ľahli si spať. Ani len netušili, že rána sa už nedožijú.

 Muž so ženou žili v chatke spolu 21 rokov. Vedľa sa prisťahoval aj brat nebohého muža, ktorý volal hasičov. "Vidím cez okno veľké plamene, no ale už som ho nemohol zachrániť, lebo to už strašne veľké plamene boli," povedal mužov brat. Okno sa snažil rozbiť hrabľami, no pre hustý dym nič nevidel. 

Po príchode hasičov bola už celá chatka v plameňoch a zachrániť sa ju už nepodarilo. "Príslušníci počas likvidácie požiaru a prehľadávania požiariska našli dve uhorené telá," povedala hovorkyňa HaZZ Košice Jana Matís Libová. "Telá sú zdevastované požiarom. Viac napovie pitva či boli pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok," uviedol obhliadajúci lekár. Príčina požiaru zatiaľ známa nie je, obyvatelia chatky mali staršiu piecku, ktorá sa zle zatvárala a uhlíky z nej zvykli vypadávať. Polícia aj so zisťovateľom odobrali vzorky na určenie presnej príčiny. "Poverený príslušník policajného zboru po vykonaní prvotných a neodkladných úkonov, obhliadky miesta aj za účasti expertov kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy