Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V Maďarsku sa zrazil vlak s dodávkou. Hlásia 5 obetí a zranených
Zdielať na

V Maďarsku sa zrazil vlak s dodávkou. Hlásia 5 obetí a zranených

BUDAPEŠŤ / Pri rannej zrážke vlaku s dodávkou na juhu Maďarska zomrelo niekoľko ľudí, informuje agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu. Ďalší sú ranení.

Niekoľko ľudí zomrelo a množstvo ďalších utrpelo zranenia, keď sa v utorok ráno vykoľajil vlak po náraze do dodávky v južnom Maďarsku, informovala polícia.

Podľa maďarských úradov k nehode došlo v blízkosti maďarsko-srbských hraníc.. "Záchranné práce stále pokračujú, preto nemôžeme určiť počet obetí," uviedla polícia vo vyhlásení.

Nešťastie sa stalo v meste Mindszent pred siedmou hodinou rannou, keď na železničnom prejazde vošla pred vlakovú súpravu dodávka, píše maďarská MTI. Vlak podľa nej následne vykoľajil, niekoľko ľudí zomrelo na mieste.

Podľa miestneho servera Delmagyar si nešťastie vyžiadalo sedem mŕtvych, poznamenal Reuters. Táto informácia zatiaľ nie je potvrdená. Maďarský portál tiež zverejnil snímky, na ktorých je vidieť vykoľajené a prevrátené vlakové vozidlo, záchranárska helikoptéra a niekoľko vozidiel záchranárskych zložiek.

Maďarská štátna železničná spoločnosť oznámila, že vo vlaku bolo 22 pasažierov, z ktorých dvaja sú ťažko zranení a ďalších osem utrpelo ľahšie poranenia. Spoločnosť tak naznačila, že všetci ľudia, ktorí pri nešťastí zomreli, cestovali v dodávke, píše agentúra AP. Vozidlo podľa železničného prepravcu vošlo na prejazd a ignorovalo výstražné znamenie.

Vlak mieril z mesta Kiskunfélegyháza do mesta Hódmezővásárhely, uviedla spoločnosť. Podľa MTI išiel do Hódmezővásárhely z mesta Szentes.

Pri nehode zasahujú aj hasiči, záchranné práce koordinuje operačná služba pre zvládanie katastrof, uviedla maďarská agentúra.

Správu budeme aktualizovať. 

Len pred niekoľkými dňami došlo k tragédii aj na Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy