Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tenista Stachovskij pomáha brániť Ukrajinu už viac ako tri týždne: Nikto nevie, kedy to skončí
Zdielať na

Tenista Stachovskij pomáha brániť Ukrajinu už viac ako tri týždne: Nikto nevie, kedy to skončí

KYJEV / Ukrajinský hráč popredných priečok tenisového rebríčka, Sergej Stachkovskij, vymenil tenisovú raketu za samopal a pomáha chrániť hlavné mesto Ukrajiny. Po vyše troch týždňoch, odkedy narukoval sa s ním televízia JOJ spojila opäť.

​"Neviem, či sa to zmenilo k lepšiemu alebo horšiemu. V poslednej dobe začali po Kyjeve viac strieľať raketami. Prvýkrát ho posypali gradmi. V Kyjeve nie sú žiadni Rusi a ani nebudú," povedal Sergej Stachovskij. 

Sergeja Stachkovského sme zastihli práve počas patrolovania ulicami ukrajinského Kyjeva. Práve to je jeho hlavnou úlohou počas jeho domácej bojovej misie. O situácii v hlavnom meste, aj napriek bojom v okrajových častiach, hovorí zatiaľ ako o pokojnej. "Otvárajú sa kaviarne," uviedol Sergej. 

Sergej v Kyjeve trávi dni v smenách. Od prvých momentov vojny sa strieda v spoločnosti svojich spolubojovníkov - ukrajinských profesionálnych vojakov. Hovorí, že aj táto partia mu pomáha prežiť ťažké časy. Aj keď hrozby vojny číhajú na každom kroku. Na najhoršie nemyslí. V dobrej, najmä psychickej kondícii sa snaží udržiavať myšlienkami na rodinu. "Pre mňa to nie je ľahké, že mám doma tri deti a manželku a ja som tu približne štyri týždne, a nikto vlastne nevie, kedy to skončí," povedal Sergej. 

​Sergej na Slovensko odkazuje, že cíti veľkú podporu. Zároveň ďakuje za pomoc, ktorú našinci venujú jeho krajanom. "Oni fakt potrebujú tú podporu do života," uviedol Sergej. Svetový tenista aj naďalej ostáva na Ukrajine. Vrátiť sa neplánuje. Kým si nebude istý, že sa vojna v jeho domovine definitívne skončila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy