Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prevrátený autobus pri Galante, zranilo sa najmenej osem ľudí
Zdielať na

Prevrátený autobus pri Galante, zranilo sa najmenej osem ľudí

GALANTA / K vážnej dopravnej nehode došlo skoro ráno medzi obcami Čierna voda a Mostová v okrese Galanta. Vodič autobusu dostal pravdepodobne mikrospánok a zišiel z cesty. V tom čase viezol 11 cestujúcich. Na poli bol malý betónový stĺp, ktorý zasiahol vodiča.

Bolo ráno približne 5 hodín, kedy pravidelný linkový autobus smeroval do obce Čierna voda. 60-ročný vodič v tom čase viezol 11 cestujúcich. Z pravotočivej zákruty zišiel mimo cestu do poľa. Následne sa po náraze do stromu prevrátil. Vodič dostal pravdepodobne mikrospánok, z autobusu ho vyslobodili hasiči.

Na poli sa nachádzal aj malý betónový stĺp. Autobus sa prevrátil práve naň a zasiahol šoféra. To skomplikovalo prácu hasičom. "Dvaja príslušníci išli cez zadné sklo dopredu k vodičovi. Prvotne sa poskytla prvá pomoc a následne sme osobu vyslobodili," povedal veliteľ zásahu Alexander Voros. 

V autobuse sa okrem vodiča zranilo 7 pasažierov. Všetkých previezli do neďalekých nemocníc do Galanty a Dunajskej Stredy. "Utrpeli najmä povrchové zranenia rôznych častí tela, ale aj zlomeniny či pomliaždeniny. Všetci boli počas prevozu pri vedomí," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Presnú príčinu nehody ukáže až vyšetrovanie galantských policajtov. Alkohol u šoféra v dychu nenamerali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy