Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Demonštrácia kanadských kamionistov sa začína dotýkať aj miestnych obyvateľov
Zdielať na

Demonštrácia kanadských kamionistov sa začína dotýkať aj miestnych obyvateľov

OTTAWA / Americké úrady vyzvali kanadskú vládu, aby ukončila blokádu kanadsko-amerických hraničných priechodov, spôsobenú kanadskými kamionistami. Doplácajú na ňu totiž fabriky v pohraničí vrátane veľkých automobiliek. Naďalej pokračuje aj blokáda centra kanadskej metropoly.

Stovky kamiónov naďalej blokujú ulice kanadského mesta Ottawa a koniec blokády je zatiaľ v nedohľadne. Blokáda centra trvá už takmer dva týždne. Vodiči dorazili do kanadskej metropoly na protest proti opatreniam a povinnému očkovaniu kamionistov, ktorí prekračujú americko-kanadské hranice. Sú presvedčení, že svoj cieľ dosiahnu.

"Snažia sa nás zastrašiť a vyprovokovať. Vyhrážajú sa, že nám sociálka zoberie deti, ktoré tu máme. My ale zostávame pokojní," uviedol jeden z demoštrantov. Mnoho miestnych obyvateľov upozorňuje na to, že sa cítia byť v ich prítomnosti v ohrození. A to najmä cez víkend, keď počet demonštrantov výrazne stúpa. Kanadský premiér opakovane zdôraznil, že títo demonštranti nemajú podporu väčšiny Kanaďanov.

"Nikomu neberiem právo protestovať. Bohužiaľ tieto protesty zasahujú štvrte, v ktorých žijú ľudia. Navyše sa k nim pridali rôzne nebezpečné živly," povedal miestny obyvateľ. Ešte väčším problémom sa stala blokáda kanadsko-amerických hraničných priechodov. Doplácajú na ňu majitelia podnikov aj ich zamestnanci na oboch stranách. Starosta kanadského mesta Windsor, ležiaceho oproti americkému Detroitu sa už nechal počuť, že ak kamionisti dobrovoľne neuvoľnia cestu, nechá ich vozidlá odtiahnuť.

Najčítanejšie správy