Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Polícia zadržala dvojicu, ktorá mala stáť za úmyselným podpaľovaním smetných košov
Zdielať na

Polícia zadržala dvojicu, ktorá mala stáť za úmyselným podpaľovaním smetných košov

PRAHA / Polícia zadržala dvojicu podpaľačov, ktorí by mali byť zodpovední za desiatky zhorených áut a smetných nádob. Akcia pod názvom "Popol" ale pokračuje ďalej, pričom spôsobila škodu v miliónoch.

​V októbri minulého roka a januári tohto roka museli hasiči bojovať s plameňmi, ktoré úplne pohltili niekoľko áut a zhoreli aj kontajnery. "Celé sme to zadokumentovali a ako príčinu sme určili úmyselne zapálenie," povedal hovorca hasičov Martin Kavka. 

Rozbehla sa policajná akcia s názvom "Popol" stopy priviedli kriminalistov ku dvojici mužov, ktorých zatkli. Hrozby, že by útočníci mohli byť ozbrojení sa ukázali ako reálne. Obaja mali pri sebe sekeru a plynovú pištoľ. "Po donucovacích prostriedkoch boli obidvaja muži zadržaní," povedal jeden z kriminalistov. 

Viac ako osem preukázaných prípadov podpaľačstva bolo vyčíslených na viac ako pol milióna českých korún. Zadržaním dvojice ale policajná akcia nekončí. Podľa informácií TV JOJ mohli byť muži zapletení do desiatok ďalších útokov. Dvojica je podozrivá z poškodenia cudzej veci a výtržníctva. Požiare áut hasiči rátali v stovkách. "Asi tretina z nich bola založená úmyselne," povedal hovorca hasičov Martin Kavka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy