Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tajná služba vyšetruje existenciu teroristickej bunky
Zdielať na
Zahraničie

Tajná služba vyšetruje existenciu teroristickej bunky

CBŠ prešetruje priateľov Sýrčana, ktorý v rokoch 1990-2001 žil v Gdansku

Tajná služba CBŠ prešetruje priateľov Sýrčana, ktorý v rokoch 1990-2001 žil ma severe Poľska v Gdansku, napísal denník. Muža identifikovali len ako Michaela Z., jeho priezvisko v súlade s poľskou legislatívou nezverejnili.

"Máme záujem odhaliť zločiny v oblasti terorizmu," uviedol pre denník šéf gdanskej divízie CBŠ Jerzy Stankiewicz. Polícia sa k Sýrčanovi dostala po zadržaní viacerých ďalších občanov arabskej národnosti, uviedli noviny s odvolaním sa na anonymné zdroje. Polícia v súčasnosti vyšetruje, čo robil Michael Z. v Poľsku, a vypočúva jeho známych.

Michael Z. tvrdil, že je architekt študujúci na Gdanskej technologickej univerzite, povedali jeho priatelia pre denník. Jeho známi však uviedli, že "nevedel nič o stavebníctve, nepracoval a vlastne nie je známe, čím sa živil," napísali noviny Polska.

Michael Z. podľa denníka niekoľkokrát cestoval do Iránu a po teroristických útokoch na Svetové obchodné centrum (WTC) v New Yorku z roku 2001 náhle opustil Poľsko. So sebou zobral aj syna, ktorého mal so svojou poľskou manželkou.

Zdielať na

Najčítanejšie správy