Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Do Benátok budete potrebovať aplikáciu. Tá vás bude informovať, či môžete vojsť do mesta
Zdielať na

Do Benátok budete potrebovať aplikáciu. Tá vás bude informovať, či môžete vojsť do mesta

BENÁTKY / Benátky zavádzajú ďalšie opatrenie voči dychtivým zvedavcom z celého sveta. Aby zabránili tlačenici ľudí pri historických pamiatkach, pripravujú aplikáciu, cez ktorú sa turisti musia takpovediac objednať na vstup do Benátok.

Ak bude nápor turistov príliš veľký, aplikácia upozorní cestujúcich, že sa do jedinečného talianskeho mesta nedostanú. Už pred niekoľkými dňami tamojšie úrady predstavili turistickú daň od troch do 10 eur, podľa sezóny. O obmedzení počtu turistov v Benátkach sa hovorilo už pred pandémiou.

"Sme zrejme prvým mestom na svete, do ktorého sa musíte na návštevu objednať vopred. Situácia bola už neúnosná a potrebujeme kontrolovať pohyby ľudí. Zároveň si uvedomujeme, že ide zároveň o experiment a me otvorení aj kritike a zlepšovacím návrhom," vyjadril sa starosta Benátok, Luigi Brugnaro. 

O obmedzení počtu turistov v Benátkach sa hovorilo už pred pandémiou. V blízkosti historického centra napríklad zakázali kotviť veľkým výletným lodiam. Výber vstupného aj objednávkový systém podľa kritikov z Benátok robí "zábavný park" a navrhujú reguláciu turistov iba na vyhľadávaných miestach, akým je napríklad Námestie Svätého Marka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy