Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri útoku Talibanu v Afganistane zomrel Danish Siddiqui, fotoreportér a držiteľ Pulitzerovej ceny
Zdielať na

Pri útoku Talibanu v Afganistane zomrel Danish Siddiqui, fotoreportér a držiteľ Pulitzerovej ceny

Zdroj: SITA

KÁBUL / Fotograf, ktorý získal Pulitzerovu cenu za odhalenie násilia, ktorému čelia rohingskí utečenci, bol zabitý pri stretoch neďaleko afganského Kandaháru.

Siddiqui bol hlavným fotografom spravodajskej agentúry v Indii so sídlom v Bombaji. Agentúra Reuters v piatok prostredníctvom twitteru informovala o Siddiquiho smrti s odvolaním sa na afganského veliteľa, ktorý uviedol, že bol zabitý pri krytí bojov medzi afganskými bezpečnostnými silami a bojovníkmi Talibanu.

Veliteľ uviedol, že Afganské špeciálne sily podľa agentúry Reuters bojovali o opätovné získanie trhovej oblasti v blízkosti hraničného priechodu s Pakistanom, kde zahynuli Siddiqui a vysoký afganský dôstojník. Portál CNN uviedol, že Siddiqui bol minulý týždeň uväznený medzi afganskými špeciálnymi jednotkami a že informoval tlačovú agentúru, že bol zranený počas predchádzajúceho piatkového stretu. Tlačová agentúra uviedla, že "nie je schopná nezávisle overiť podrobnosti obnovených bojov popísaných afganským vojenským predstaviteľom“.
"Naliehavo hľadáme ďalšie informácie, spolupracujeme s úradmi v regióne,“ uviedol vo vyhlásení zverejnenom na Twitteri prezident Reuters Michael Friedenberg a šéfredaktorka Alessandra Galloni. "Dán bol vynikajúcim novinárom ... oddaným manželom a otcom a veľmi obľúbeným kolegom. Naše myšlienky sú v tejto strašnej chvíli zamerané na jeho rodinu,“ dodali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy