Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragický koniec školského roka: Skolabovalo skoro 20 študentov
Zdielať na

Tragický koniec školského roka: Skolabovalo skoro 20 študentov

Archívne video

študenti konečne v škole

KARLOVARSKÝ KRAJ / Záchranári museli ošetriť viac ako 20 žiakov Strednej policajnej školy v Sokolove. Študenti sa zúčastnili pred školou, kde prebiehalo ukončenie školského roka, keď začali kolabovať. Záchranná služba musela 17 žiakov previesť do viacerých nemocníc v blízkosti školy.

Študentom prišlo zle pre jedenástou hodinou a následne začali omdlievať. Nikto z nich nie je v ohrození života. Podľa starostky Sokolova hasiči nenamerali žiadne stopy úniku plynu. Príčinu incidentu vyšetruje polícia. 

"Pred deviatou hodinou sme prijali hlásenie o hromadnom kolapse osôb," uviedla policajná hovorkyňa Eva Valtová. Prípad vyšetrujú kriminalisti, technici a psovodi. Študenti mali zdravotní problémy a následne omdlievali. Incident sa stal pred budovou školy. "Jednotky na mieste nič nezistili, čaká sa na výsledky vyšetrení v nemocniciach, odbery krvi a podobne," uviedol jeden zo záchranárov. 

Žiaci sa zúčastnili slávnostného ukončenia školského roku spojeným s predávaním vysvedčení vo vonkajších priestoroch. "V priebehu slávnostného ukončenia omdlelo asi 20 detí, okamžite sme im poskytli prvú pomoc," povedal riaditeľ policajnej školy Zdeno Jedička. Škola o incidente informovala ostatných žiakov a rodičov. "Na objekte momentálne prebieha policajné vyšetrovanie," dodal Jedlička. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy