Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podpaľač sa pokúsil upáliť šesťčlennú rodinu počas spánku
Zdielať na

Podpaľač sa pokúsil upáliť šesťčlennú rodinu počas spánku

PRAHA / Kriminalisti dolapili podpaľača, ktorý sa pokúsil upáliť šesťčlennú rodinu. Zapálil byt na šiestom poschodí, v ktorom všetci spali. Mužovi hrozí doživotie.

Bolo slnečné nedeľné ráno, keď v paneláku v 6. poschodí vypukol požiar. Začala tak rozsiahla záchranná akcia, v byte býva 6 ľudí vrátane dvoch detí.

"Museli sme vykopnúť dvere. Byt už bol v plameňoch a dosť zadymený," uviedol zasahujúci policajt.


Policajtom sa podarilo zachrániť šesťčlennú rodinu. Kriminalisti už po pár hodinách majú jasno o príčine požiaru. "Požiar založil jeden z nájomníkov bytu, ktorého deň predtým z bytu vyhodili. Podľa kriminalistov sa v noci vrátil naspäť a v predsieni úmyselne založil požiar, aj napriek tomu, že vedel, že v byte spí 5 osôb a jedno mesiac staré bábätko," vysvetlil policajný hovorca Jan Daněk.


Policajti priviezli údajného vinníka na výsluch. Po ňom putoval do väzby. Ľudia v horiacom byte by najskôr zhoreli, pretože nemali kam utiecť. Nevydarená vražda môže vinníka prísť pekne draho. Až doživotným väzením. "Kriminalisti s 37-ročným cudzincom začali trestné stíhanie pre prečin obecného ohrozenia. V prípade odsúdenia mu hrozí 15-20 rokov odňatia slobody až výnimočný trest," dodal Daněk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy