Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia bije na poplach. Anonym oznámil útok na materskú školu, ale neuviedol ktorú
Zdielať na

Polícia bije na poplach. Anonym oznámil útok na materskú školu, ale neuviedol ktorú

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

PRAHA / V Česku anonym poslal vyhrážku o útoku na materskú školu. Polícia posilnila ochranu pri všetkých školách. Po oznamovateľovi pátrajú.

Sociálnej sieti o anonymnom oznámení informovala polícia. "NCOZ sa intenzívne zaoberá anonymnou vyhrážkou o pripravovanom útoku na materskú škôlku, ktorá nebola nijako špecifikovaná," uvádza polícia. 

Ako informoval portál iDnes.cz materská škola v Ostrave-Hrabúvke už pristúpila k preventívnemu kroku, skontaktovala rodičov a upovedomila ich o aktuálnej situácii. Zákonní zástupcovia majú zvážiť, či v danej situácii dajú deti do škôl. "Nechceme podliehať panike, ale vieme, že musíme zabezpečiť bezpečie Vašich detí. Preto Vás prosíme, aby ste podľa svojich možností zvážili prípadnú prítomnosť svojho dieťaťa v MŠ a obratom nám svoje rozhodnutie oznámili," napísalo vedenie materskej školy rodičom. Podľa ministra vnútra Hamáčka nasadená zvýšená ochrana pri materských školách bude stáť niekoľko tisíc, ktoré budú vymáhateľné od oznamovateľa. 

Neskôr popoludní sa polícia snažila upokojiť situáciu a ubezpečiť, že robia všetko pre vypátranie anonyma. "Chceli by sme ubezpečiť verejnosť, že polícia vyvíja maximálne úsilie k vypátraniu autora vyhrážok. Vykonávame najrôznejšie opatrenia, verejné aj tajné," napísali na sociálnej sieti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy