Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasiči počas hasenia záhradného domčeka natrafili na nečakanú "prekážku". Ukrývali v ňom trojmetrového krokodíla
Zdielať na

Hasiči počas hasenia záhradného domčeka natrafili na nečakanú "prekážku". Ukrývali v ňom trojmetrového krokodíla

ČESKO / Hasiči nie vždy zápasia iba s plameňmi, ale musia prekonať aj iné, často nečakané prekážky. Pri zásahu v Česku narazili pri hasení na veľkého krokodíla.

Trojmetrový kúsok - Krokodíl Nílsky, ktorého zachraňovali a vyniesli von pracovníci odchytové služby. Privolali ich hasiči. "Bol nebezpečný pretože hasiči nevedeli, kde presne sa v horiacom objekte nachádza a taktiež nevedeli v akom je stave," informovala hovorkyňa hasičov Lucie Balážová.

Horelo vrchné poschodie záhradného domčeka a krokodíl obýval spodnú čast stavby. Majiteľ domu upozornil hasičov na svojho trojmetrového miláčika až v priebehu hasiacich prác. Hasiči mali šťastie, že je krokodíl nenapadol, v zadymených priestoroch na neho mohli pokojne šliapnuť.

"Pomocou termokamery sme ho lokalizovali, tak sme začali s vypratávaním časti záhradného domčeka tak, aby sme uvoľnili cestu odborníkov na odchyt," dodala Balážová.

Krokodíla, ktorý mohol vážiť až dvesto kíl preniesla odchytová služba do garáže a až potom mohli hasiči svoju prácu dokončiť. S niečím podobným sa nikdy nestretli, aj preto na miesto prišli aj policajti. "Pretože Českej republike nie je obvyklé chovať trojmetrového krokodíla, podáme podnet na Krajskú veterinárnu správu pre kraj Olomouc, aby legálnosť tohto chovu prešetrila," povedala hovorkyňa polície Tereza Neubauerová.

Výsledky vyšetrovania krokodílieho pobytu v domčeku budú známe za niekoľko týždňov. Škoda po požiari spôsobené nedbanlivosťou je 9-tisíc českých korún.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy