Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Rasputinova "zázračná stolička" zo sibírskej dedinky vraj zvyšuje plodnosť
Zdielať na
Zahraničie

Rasputinova "zázračná stolička" zo sibírskej dedinky vraj zvyšuje plodnosť

Zdroj: Mary Harrsch

Posadiť sa na prichádzajú Rusi i návštevníci z celej Európy

Záujemcom má k tomu dopomôcť stará drevená stolička. Zvýši plodnosť každému, kto sa na ňu posadí. Potencia predchádzajúceho majiteľa je nesporným faktom - stolička patrila pokútnemu zázračnému liečiteľovi Rasputinovi.

Rasputin, známy svojím sexuálnym apetítom, sa v sibírskej dedine narodil v roku 1869. Múzeum otvorila hneď po páde komunizmu Marina Smirnovová. Pri príležitosti 140. výročia narodenia "cárovho poradcu" sa stalo turistickým magnetom.

Rodný dom Rasputina síce už dávno nestojí, ale v susednom objekte, ktorý Smirnovová kúpila a zriadila tam malé múzeum, bývali jeho príbuzní. "Zázračná stolička" patrí k pôvodnému Rasputinovmu nábytku.

"Bol tu často hosťom a od jeho smrti v roku 1916 sa tu skoro nič nezmenilo," vysvetlila šéfka múzea. Podľa jej slov majú inde Casanovu alebo Draculu, v dedinke sa narodil - Rasputin.

Pokrovskoje so sto dušami už prilákalo aj mnohé televízne tímy. Najkurióznejším návštevníkom asi bola hudobná skupina Boney M, ktorú pieseň Rasputin preslávila v roku 1978.

Zdielať na

Najčítanejšie správy