Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrel legendárny moderátor Larry King. V nemocnici bol hospitalizovaný s ochorením Covid-19
Zdielať na

Zomrel legendárny moderátor Larry King. V nemocnici bol hospitalizovaný s ochorením Covid-19

Archívna reportáž: Larry King na Slovensku

BRATISLAVA / Známy moderátor, dlhoročná hviezda na stanici CNN, Larry King zomrel vo veku 87 rokov.

Larry King, dlhoročný moderátor CNN, ktorý sa stal ikonou prostredníctvom svojich rozhovorov s nespočetnými spravodajcami, zomrel vo veku 87 rokov. 

Smrť Larryho Kinga v sobotu ráno potvrdil jeho syn Chance. King hostil reláciu „Larry King Live“ na stanici CNN viac ako 25 rokov. Na jeho facebookový profil bolo zverejnené vyhlásenie oznamujúce jeho úmrtie. "Spoločnosť Ora Media s hlbokým zármutkom oznamuje smrť nášho spoluzakladateľa, hostiteľa a priateľa Larryho Kinga, ktorý dnes ráno zomrel vo veku 87 rokov v lekárskom centre Cedars-Sinai v Los Angeles,“ uvádza sa vo vyhlásení. "Už 63 rokov a na rôznych platformách rozhlasu, televízie a digitálnych médií je Larryho tisíce rozhovorov, ocenení a globálnych ohlasov dôkazom jeho jedinečného a trvalého talentu vysielateľa," napísali na sociálnej sieti. 

Larry King, vlastným menom Lawrence Harvey Ziegler sa narodil v roku 1933 emigrantom z Bieloruska. Svoju kariéru zahájil ako hlásateľ v miestnom rádiu na Floride. ​V spravodajskej televízii prvýkrát vysielal v roku 1985 s vlastnou reláciou The Larry King Show. Obsahom boli rozhovory s filmovými hviezdami, športovcami, ale aj kandidátmi na prezidenta. Počas kariéry sa počet rozhovorov vyšplhal na 40 tisíc. Po 25 rokoch v televízii CNN v roku 2010 odišiel a od 2013 sa objavoval na ruskej stanici RT. Celý život ho sprevádzali rôzne zdravotné komplikácie. Na konci 80. rokov prekonal infarkt a o pár rokov neskôr mu diagnostikovali rakovinu prostaty. Počas bežnej kontroly mu pred 3 rokmi zistili rakovinu pľúc a trpel cukrovkou. Začiatkom januára bol hospitalizovaný s ochorením Covid-19. Príčina smrti nie je jasná. 

Larry King navštívil aj Slovensko. Rozhovor s ním nájdete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy